Szent Márton Drámapályázat - Eredmény

A drámapályázat eredményhirdetésére március 7-én, szombaton, délelőtt került sor a Weöres Sándor Színházban. Dr. Puskás Tivadar polgármester és Jordán Tamás igazgató tájékoztatták az egybegyűlteket.

A Szent Márton tiszteletére kiírt drámapályázatra 48 pályamű érkezett. A pályaművek jeligések voltak.

Az előzsűri (Kapornaki Rita drámatanár, rendezőasszisztens, Barták Balázs irodalmár, egyetemi oktató és Dúró Győző dramaturg) 5 darabot talált érdemesnek arra, hogy a bíráló bizottság (Molnár Piroska színművésznő, Nádasdy Ádám költő, műfordító és Spiró György író) elé juttassa értékelésre.

A döntésre felkért testület tagjainak elismerését mind az öt pályamű kiérdemelte, azonban egyik sem aratott náluk egyöntetű tetszést. A kiírás szerint: "Ha a zsűri nem talál a pályadíj elnyerésére érdemes darabot, jogában áll különdíjat kiadni." Végül ezzel a lehetőséggel éltek a bírálók, így a pályázat végeredményeként öt, egyenként 400 ezer forinttal járó elismerést ítéltek oda a következő alkotásoknak:

Baráth Katalin - Kész csoda

Király Levente - A szolgálatmegtagadó

Szabó András - Köpönyeg és palást

Székely Csaba - A katona

Tar Ildikó - Márton, a lúdas

Ha a Weöres Sándor Színház ezek közül valamelyik művet színpadra állítja, úgy annak szerzője további 1 millió forint honoráriumban részesül.

Galéria