Szent Márton nevében

Remek hangulat és lelket melengető pillanatok jellemezték az első ízben megrendezett Szent Márton nevű települések találkozóját.

A nyár talán legmelegebb napján, június 14-én került sor Szombathelyen az eseményre, de ez szerencsére nem gátolta meg a részvevőket abban, hogy egy közös, színes rendezvénnyel szórakoztassák a város közönségét.

Ma Magyarországon hivatalosan 17 település viseli Szent Márton nevét. Nagy örömünkre sokan elfogadták közülük Szombathely város meghívását annak ellenére, hogy több falu, város az ország túlsó felén található. A több mint száz évvel ezelőtt lezajlott ereklye haza hozatalra is emlékező programon képviselte magát: Bükkszentmárton, Felsőszentmárton, Hegyszentmárton, Kisszentmárton, Kunszentmárton, Szalkszentmárton, Szentmártonkáta, Szigetszentmárton, Tápiószentmárton, Tiszaszentmárton, Tótszentmárton, illetve meghívott vendégként jelen volt az egykoron Győrszentmárton nevet viselő Pannonhalma is.

A házigazda város részéről több helyi és egyházi intézmény, illetve civil szervezet is bemutatkozott, amelyek egyben segítették is a szervezők munkáját. Akiknek jár a köszönet: Martinus Vallási és Kulturális Egyesület, Szent Márton Cserkészcsapat, Szent Márton Európai Kulturális Útvonal, Szent Márton Kórus, Szent Márton Plébánia, Szombathelyi Egyházmegye, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

A nap folyamán - amellett, hogy az ideérkezett vendégek megismerhették Szombathely néhány nevezetességét - számos kapcsolat és barátság szövődött a jelenlévők között, ami talán az egyik legfontosabb hozadéka volt a rendezvénynek.

A települések képviselői mind kifejezték szándékukat, hogy az idei tapasztalatokkal felvértezve a jövő évi rendezvényre is eljönnek, amelynek tervezett időpontja: június 10-12.

A lezajlott esemény részletes programját itt olvashatják.  
 

Galéria