Tours polgármestere fogadta a szombathelyi delegációt

Első ízben került sor Szombathely és Tours városok vezetőinek legmagasabb színtű találkozójára.

2015. szeptember 22-én a tours-i városházán ünnepélyes keretek közt fogadta és köszöntötte Serge Babary polgármester a zarándoklaton részt vevő szombathelyi csoportot, illetve a velük együtt érkező dr. Puskás Tivadar polgármestert. Az eseményt a városi delegációk tagjai mellett megtisztelte többek között Károlyi György, Magyarország párizsi nagykövete és Lengyel Zita konzulasszony.

Az ünnepi beszédek során a felszólalók kitértek az eddigi tors-i - szombathelyi kapcsolatokra, amelyek elsősorban a Tours-i Magyar Baráti Társaság tevékenységéhez, illetve a Szent Márton Európai Kulturális Útvonallal létrejött együttműködéséhez kapcsolódnak. A jövőt tekintve mindenki Szent Márton személyét helyezte a középpontba, azaz a legfőbb kapcsolódási pontot, amely a két várost összeköti.

A köszöntőket követően a delegációk vezető szűk körű megbeszélést folytattak a 2016-os Szent Márton Emlékév közös projektjeivel, programjaival kapcsolatban, amelyen jelen voltak a tours-i polgármesteri hivatal Szent Márton jubileum koordinálásával megbízott szakemberei, illetve szombathelyi részről a Szent Márton Programiroda.